• SANTORINI

    SANTORINI

  • SANTORINI

    SANTORINI

  • ZAKYNTHOS

    ZAKYNTHOS

  • LEYKADA

    LEYKADA

  • KEFALLONIA

    KEFALLONIA

  • KERKYRA

    KERKYRA

  • RODOS

    RODOS

GADGETS FOR BLOGS

YouTube GITHUB glitch.com JSBIN Start.me JSFIDDLE CODEPLY PASTEBIN.COM Repl.it CODEPEN CODEPEN

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ BLOG ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ GOOGLE

blog-google
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ BLOG ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ GOOGLE
Το πρόβλημα που δεν εμφανίζεται το blog σας στην αναζήτηση Google είναι συνήθως ότι είναι καινούργιο και δεν το έχει εντοπίσει ακόμα το google robot ή δεν το έχετε δηλώσει ακόμα στους καταλόγους ευρετηρίασης της Google και της Bing για να το βρεί πιο σύντομα. Για να το καταχωρήσετε στους καταλόγους αυτούς πηγαίνετε στις παρακάτω διευθύνσεις.


Αν δεν έχετε άποτέλέσματα μετά από αυτό καταχωρήστε το και σε αυτούς.

Βεβαιωθήτε ότι το blog σας είναι ορατό σε όλους.
Εννοείται πως στις βασικές ρυθμίσεις έχετε επιλέξει το blog σας να είναι δημόσιο, να είναι ορατό στις μηχανές αναζήτησης και καταχωρημένο στον blogger. Δείτε αυτές τις 3 ρυθμίσεις που τις έχω επισημάνει σε ένα screenshout εδώ.

Βάλτε σωστά Metatags μέσα στο πρότυπο.
Θα χρειαστεί να βάλετε τα απαραίτητα Meta-tags μέσα στην ετικέτα <head> για να βοηθήσετε τις μηχανές αναζήτησης να εντοπίσουν ευκολότερα το ιστολόγιό σας. Εάν ενεργοποιήσετε την περιγραφή του blogger δεν χρειάζεται να βάλετε το meta-tag Meta Description μέσα στην ετικέτα <head>. Δείτε εδώ πώς θα βάλετε σωστά τα meta-tags.

Δώστε προσοχή να υπάρχουν τα παρακάτω Metatags για την γλώσσα και την Χώρα.
<meta content='text/html; charset=utf-8' http-equiv='Content-Type'/>
<meta content='el-gr, en-us' http-equiv='content-language'/>
<meta content='Greece' name='geo.country'/>
<meta content='Greece' name='geo.placename'/>

Μην βάζετε εικόνα αντί του τίτλου.
Μην βάζετε εικόνα αντί του τίτλου του blog γιατί δεν θα διαβάζουν οι μηχανές αναζήτησης τον τίτλο του blog σας. Μπορείτε να βάλετε την εικόνα πίσω από τον τίτλο ή δίπλα στον τίτλο σαν gadget αφού χωρίσετε την κεφαλίδα σε 2 μέρη. Αυτό για να το κάνετε δείτε αυτήν την ανάρτηση.

Μη χρησιμοποιείτε δύσκολα αναγνωρίσιμες γραμματοσειρές.
Για να είστε 100% σίγουροι ότι οι μηχανές αναζήτησεις θα διαβάσουν το περιεχόμενό σας καλό θα ήταν να χρησιμοποιήτε γραμματοσειρά Arial που είναι η πιο αναγνωρίσιμη από όλες και όχι άλλες σπανιότερες που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ανάγνωση του ελληνικού κειμένου.

Δηλώστε ένα XML Sitemap.
Δηλώστε και ένα XML Sitemap του ιστολογίου σας το οποίο θα πρέπει να υποβάλλετε στο Google Webmaster Tools και στο Bing Webmaster Tools αφού είστε συνδεδεμένοι με τους λογαριασμούς gmail.com και hotmail.com αντίστοιχα.

Κοινοποιήστε τα άρθρα σας στα Sosial Networks.
Αρχίστε να κοινοποιήτε τις αναρτήσεις του blog σας στο facebook, στο Google+ και στο twitter.
Αφού το κάνετε αυτό πατήστε πάνω σε αυτά τα links για να πάρει χτυπήματα το blog σας από τα Sosial Networks και κάντε σε όλα τα άρθρα σας εσείς και ει δυνατόν και οι φίλοι σας like και +1.

Βάλτε την διεύθυνση url του blog σας στην αναζήτηση Google.
Μετά από όλα αυτά βάλτε την διεύθυνση url του blog σας στην αναζήτηση Google και πατήστε enter να δείτε αν βγαίνει πρώτο. Λογικά θα πρέπει σε 1-2 μέρες αφου κάνετε τα παραπάνω να εμφανιστεί. Αφού εμφανιστεί βάλτε τώρα μερικούς τίτλους από κάποιες αναρτήσεις που έχετε κάνει να δείτε σε ποια θέση βγαίνουν. Αν έχετε σωστές ετικέτες και κόσμο να πατάει τα άρθρα σας από τα κοινωνικά δίκτυα τότε οι αναρτήσεις σας και πολύ περισσότερο η αρχική σελίδα του blog σας θα πρέπει να βγαίνουν σε καλές θέσεις εκτός και υπάρχει πολύς ανταγωνισμός σε αυτό το αντικείμενο που ασχολείται το blog σας.

Αν το πρόβλημα παραμένει κάντε ανάλυση SEO.
Αν μετά από όλα αυτά το blog σας δεν εμφανίζεται στην αναζήτηση Google κάντε του μία ανάλυση SEO με τα εργαλεία που έχω συγκεντρώσει στην ανάρτηση αυτήν ► ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ SEO ΣΤΟ BLOG ΣΑΣ (13 ΕΡΓΑΛΕΙΑ)

3 σχόλια:

  1. Blogger expert δεν εχω Skype... Εχω κάνει τη διαδικασία < ενεργοποίηση σχολίων Google + > όμως συνδέεται μόνο με σχόλια, οι κοινοποιήσεις δεν εμφανίζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θές να φαίνονται πόσες κοινοποιήσεις έχουν γίνει για αυτήν την ανάρτηση βάλε τα κουμπιά που δίνει το sharethis.com Δές τα σε αυτό το demo blog. http://gadgetsforblogs5.blogspot.gr

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω πολυ για τις πληροφορίες θα το προσπαθήσω

      Διαγραφή

► Γράψτε το σχόλιό σας στο λευκό κουτί και αν θέλετε να ειδοποιηθήτε για την απάντηση τσεκάρετε το κουτάκι "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις".

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.