• SANTORINI

    SANTORINI

  • SANTORINI

    SANTORINI

  • ZAKYNTHOS

    ZAKYNTHOS

  • LEYKADA

    LEYKADA

  • KEFALLONIA

    KEFALLONIA

  • KERKYRA

    KERKYRA

  • RODOS

    RODOS

GADGETS FOR BLOGS

YouTube GITHUB glitch.com JSBIN Start.me JSFIDDLE CODEPLY PASTEBIN.COM Repl.it CODEPEN CODEPEN

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΚΑΛΟ SEO, ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΟ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ

SYMBOULES-SEO
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΚΑΛΟ SEO, ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΟ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ
1. Επιλέξτε ένα σύντομο url / domain name.
Ένα σύντομο url / domain name είναι πολύ πιο έυκολο να το θυμάται κάποιος από ένα μακρύτερο. Αυτό το λέω γιατί θα χρειαστεί να πέιτε σε κάποιους μπήτε το blog μου και να του εξηγήτε ότι μετά την πρώτη λέξη έχει παύλα ενώ η τρίτη είναι κολλητά με την δεύτερη. Άριστο είναι να περιέχει μία λέξη χωρίς παύλες και χωρίς αμφιβολία αν γράφεται με h αντί i ή με w αντί ο.


2. Βάλτε λέξεις κλειδιά μέσα στο url / domain name.
Είναι καλό να υπάρχουν λέξεις-κλειδιά μέσα στο url / domain name γιατί αυτό θα βοηθήσει το blog μας να βγαίνει ψηλότερα στην αναζήτηση της google. Όπως για παράδειγμα στο δικό μου url υπάρχει η λέξη κλειδί “widgets”. Αν κάποιος αναζητήσει στο google widgets για blogs και υποθέσουμε ότι υπάρχουν 2 τέτοια blog με τις ίδιες λέξεις κλειδιά σε όλα τα σημεία (τιτλό & υπότιτλο blog, τίτλο ανάρτησης και κείμενο ανάρτησης) θα βγεί ψηλότερα αυτό που έχει επιπλέον την λέξη κλειδί στο url του. Γιαυτό είναι σημαντικό να βάζετε λέξη κλειδί μέσα στο url του blog σας.  

3. Βάλτε λέξεις κλειδιά μέσα στον Τίτλο.
Ο τίτλος ενός blog (title tag) θα πρέπει να περιέχει μία, δύο ή τρείς λέξεις κλειδιά για να πετύχει και με αυτό τον τρόπο καλύτερη θέση στη αναζήτηση της google. Προσπαθήστε ο τίτλος να περιγράφει εν συντομία το αντικείμενο που ασχολείται το blog και να είναι περίπου έως 70 χαρακτήρες.

4. Βάλτε λέξεις κλειδιά μέσα στον υπότιτλο.
Ο υπότιτλος καλό είναι και αυτός να περιέχει λέξεις κλειδιά για λόγους καλύτερου SEO όπως προανέφερα και πιο πάνω απλά εδώ προσέξτε να μην αντιγράψετε ακριβώς τον τίτλο αλλά να ξεκινάτε κάπως διαφορετικά με λέξεις πουν δεν περιέχονται στον τίτλο και μετά να συμπεριλάβετε ακόμα και τις ίδιες λέξεις κλειδιά που περιέχονται και στον τίτλο.

5. Βάλτε όλα τα keywords στην πρώτη παράγραφο.
Προσπαθήστε μέσα στη πρώτη παράγραφο να τοποθετήσετε όλα τα κυρια keywords του άρθρου σας για να ανιχνευθούν ευκολότερα από τις μηχανές αναζήτησης.

6. Βάλτε τις σωστές ετικέτες.
Χρησιμοποιήστε μία γενική ετικέτα και 3-4 ειδικές για την κάθε ανάρτησή σας. Για παράδειγμα αν ο τίτλος της ανάρτησης είναι Θεραπεύτε τον καρκίνο χωρίς χημειοθεραπεία. Τότε η γενική ετικέτα θα πρέπει να είναι, ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ και οι ειδικές ετικέτες θα πρέπει να είναι, θεραπεία καρκίνου χωρίς χημειοθεραπεία, φυσικές θεραπείες καρκίνου, εναλλακτικές θεραπείες καρκίνου. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε να βγαίνουν οι αναρτήσεις σας στην αναζήτηση του google αρκετά ψηλά.

7. Αποφύγετε τις υπεράριθμες κατηγορίες στις αναρτήσεις σας.
Φροντίστε κάθε ανάρτηση να ανήκει σε μία κατηγορία (γενική ετικέτα) γιατί αν ανήκει σε περισσότερες θα έχετε πρόβλημα στο να φτιάξετε μία σελίδα περιεχομένων για τις αναρτήσεις που περιέχει το blog σας, αφού θα παρουσιάζονται σε 2 και 3 κατηγορίες θεμάτων οι συγκεκριμένες αναρτήσεις και θα χρειάζεται περισσότερο χρόνο ο αναγνώστης για να βρεί αυτό που θέλει.

8. Ενεργοποιήστε την περιγραφή του Blogger.
Ενεργοποιήστε την περιγραφή για κάθε ανάρτηση που σας προσφέρει ο blogger στις Ρυθμίσεις / Προτιμήσεις αναζήτησης / Μετα-ετικέτες Περιγραφή. Δείτε εδώ. Όταν την ενεργοποιήσετε θα μπορείτε όταν κάνετε μία ανάρτηση να βάζετε εκτός από τις ετικέτες και περιγραφή αναζήτησης (δείτε εδώ) και έτσι θα βγαίνει η ανάρτηση σε καλύτερη θέση στην αναζήτηση google.

9. Βάλτε σωστά Metatags μέσα στο πρότυπο.
Θα χρειαστεί να βάλετε τα απαραίτητα Meta-tags μέσα στην ετικέτα <head> για να βοηθήσετε τις μηχανές αναζήτησης να εντοπίσουν ευκολότερα το ιστολόγιό σας. Εάν ενεργοποιήσετε την περιγραφή του blogger δεν χρειάζεται να βάλετε το meta-tag Meta Description μέσα στην ετικέτα <head>. Δείτε εδώ πώς θα βάλετε σωστά τα meta-tags.

10. Φροντίστε να αλλάξετε τα permalinks.
O blogger σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε το permalink της κάθε ανάρτησης. Αυτό θα το βρείτε λίγο πιο κάτω από τις ετικέτες δείτε εδώ. Φροντίστε να δώσετε ένα permalink που να περιέχει λέξεις κλειδιά από τον τίτλο της ανάρτησης αλλά και της περιγραφής ALT της εικόνας ανάρτησης για να μην έχετε και πρόβλημα στην εμφάνηση της σωστής εικόνας όταν κοινοποιήτε την αναρτηση αυτή στο facebook. Εννοείται ότι αυτό θα βοηθείσει την ανάρτηση να βγαίνει ψηλότερα στην αναζήτηση της google. Χρησιμοποιήστε παύλες ( – ) στα permalinks και όχι άλλους χαρακτήρες για τον διαχωρισμό των λέξεων.

11. Βάζετε ετικέτες  ALT στις εικόνες.
Για να δώσουμε στις μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν τι αφορά μια εικόνα που υπάρχει στο blog σας ορίζουμε τις ετικέτες Alt (σε κάθε περίπτωση) και Title (αν η εικόνα είναι και σύνδεσμος/link).

12. Δηλώστε ένα XML Sitemap του ιστολογίου σας.
Το Sitemap είναι ο καλύτερος τρόπος για να δηλώσετε τη δομή και τον αριθμό των συνδέσμων της ιστοσελίδας σας. Μπορείτε να βρείτε διάφορα εργαλεία στο ιδαδίκτυο που θα φτιάξουν το XML sitemap του blog σας, το οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να υποβάλλετε στο Google Webmaster Tools και στο Bing Webmaster Tools.

13. Μην σβήνετε τις αναρτήσεις που δεν χρειάζεστε. Αντικαταστήστε τες με νέες.
Οι μηχανές αναζήτησης αντιπαθούν τις σελίδες 404 (σφάλματος), οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σωστά 301 redirects (ανακατευθύνση), ή καλύτερα να μην σβήνετε τις αναρτήσεις που δεν θέλετε πια να υπάρχουν στο blog σας αλλά γράψτε μέσα τους νέο περιεχόμενο με νέο τίτλο ανάρτησης και νέες ετικέτες.

14. Αποφύγετε την χρήση Frames.
Αποφύγετε τη χρήση των frames, είναι απαρχαιωμένη τακτική και ενδέχεται να επηρρεάζουν αρνητικά την σάρωση της ιστοσελίδας σας από τις μηχανές αναζήτησης.

15. Αποφύγετε την χρήση Flash.
Αν χρησιμοποιείτε flash (συνίσταται να αποφεύγεται) τουλάχιστον εισάγετε κείμενο καθώς και τίτλους/περιγραφές και ετικέτες επικεφαλίδας.

16. Χρησιμοποιήστε on line seo tools.
Χρησιμοποιήστε online seo tools που σας βοηθάνε να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε τα πρόβλημα της ιστοσελίδας σας. Δείτε εδώ τα καλύτερα on line seo tools.

17. Καταχωρήστε το blog σας σε καταλόγους.
Η καταχώρηση σε καταλόγους είναι ένας παλιός και παραδοσιακός τρόπος. Ωστόσο, μην κάνετε πολλές καταχωρήσεις και μαζικά. Αρκεστείτε στη καταχώρηση σε σημαντικούς καταλόγους όπως στη GOOGLE και στη BING .

18. Γράφτε για το ιστολόγιό σας στα Forum.
Συμμετάσχετε σε διάφορα forum και μοιραστείτε συνδέσμους (προς το blog σας μαζί με χρήσιμες παραπομπές για τους υπόλοιπους χρήστες) μαζί με τις απαντήσεις. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αυξήσετε γρήγορα τον αριθμό των επισκεπτών σας.

19. Γράψτε ενδιαφέροντα και επίκαιρα άρθρα σε καταλόγους άρθρων ή σε φιλικά blogs.
Η συγγραφή άρθρων μπορεί να αποφέρει πολλά καλά links προς το blog σας. Υπάρχουν πολλoί κατάλογοι άρθρων για να υποβάλετε άρθρα με συμβουλές ή πληροφορίες σχετικές με το περιεχόμενο του blog σας. Ακόμα καλύτερα αν κάποιο άλλο blog προσφέρεται να φιλοξενίσει άρθρα σας στα οποία φυσικά θα υπάρχει παραπομπή με ενεργό link προς το blog σας.

20. Σχολιάστε σε άλλα blogs αναφέροντας το blog σας.
Μπορείτε να σχολιάσετε ή να απαντήσετε σε σχόλια που γίνονται σε άλλα blogs με παραπομπή σε ένα άρθρο που βρίσκεται στο blog σας, το οποίο και αυτό μπορεί να αποφέρει επιπλέον links προς το blog σας. Υπάρχουν πολλoί κατάλογοι άρθρων για να υποβάλετε άρθρα με συμβουλές ή πληροφορίες σχετικές με το περιεχόμενο του site σας.

21. Βρήτε και άλλους συγγραφείς.
Δώστε τη δυνατότητα στο κόσμο να ανεβάσει τα δικά του άρθρα. Θα εκπλαγείτε από την επισκεψιμότητα που μπορεί να σας προσελκύσει.

22. Προσθέτετε συχνά νέες αναρτήσεις.
Το περιεχόμενο (κείμενο) είναι ένας βασικός παράγοντας για τη βελτιστοποίηση μιας σελίδας. Οι μηχανές λατρεύουν το φρέσκο περιεχόμενο! Προσθέτετε ή αλλάζετε συχνά κείμενο στις σελίδες σας.

23. Γράψτε μοναδικό περιεχόμενο.
Το περιεχόμενο σας πρέπει να είναι μοναδικό, χωρίς αντιγραφές και σωστά δομημένο. Αποφύγετε την κακή χρήση του συντακτικού και τα ορθογραφικά λάθη. Κρατήστε ανανεωμένο το περιεχόμενο σας καθώς με αυτό το τρόπο παρουσιάζεται ενδιαφέρον προς τους χρήστες.

24. Φτιάξτε σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα.
Φροντίστε να φτιάξετε σελίδες στα Social Networks όπως το Facebook, Twitter, Google Plus, Youtube και το Pinterest. Δημοσιεύοντας εκεί τις αναρτήσεις του blog σας θα πάρατε πολλά ποιοτικά χτυπήματα προς το blog σας από Social Networks με υψηλό Google rank, το οποίο θα ανεβάσει το blog σας ψηλότερα στην κατάταξη Google rank και Alexa rank.

25. Βάλτε στοιχεία επικοινωνίας.
Η Google εκτιμάει της σελίδες με ξεκάθαρα στοιχεια επικοινωνίας. Ο κώδικας της ιστοσελίδας σας πρέπει να είναι σωστός, δείτε τα πρότυπα του W3C Validation και συμμορφωθείτε με αυτά.

26. Μειώστε τον χρόνο φόρτωσης του blog σας.
Το blog σας πρέπει να είναι γρήγορο, φροντίστε το loading time να μην είναι μεγάλο, αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ταχύτητας ίσως πρέπει να εγκαταστήσετε ένα Cache plugin η να συμπιέσετε το μέγεθος των εικόνων, ή να αφαιρέσετε κάποια χρονοβόρα widgets. Σε αυτήν σας την προσπάθεια θα σας βοηθήσει ένα εργαλείο που μετράει τον χρόνο φόρτωσης και γενικώς τι καθυστερεί το blog σας. Είναι το Pingdom tools.

27. Κάντε το ιστολόγιό σας φιλικό προς τον χρήστη.
Το Site σας πρέπει να είναι φιλικό προς τον χρήστη, όσο περισσότερο χρόνο παραμένει, τόσο το καλύτερο για το SEO σας. Προτιμήστε σκουρόχρωμο πρότυπο είναι πιο ξεκούραστο για τα μάτια του αναγνώστη. Προτιμήστε 2 πλευρικές μπάρες αντί για μία θα σας βοηθήσουν να μοιράσετε τα gadgets καλύτερα να βάλετε π.χ. αυτά που παραπέμπουν εντός του blog στην αριστερή μπάρα και τα βοηθητικά, και αυτά που παραπέμπουν εκτός του blog σας στην δεξιά.
Αξιοποιήστε και το υποσέλιδο και εκεί μπορείτε να βάλετε κάποια gadgets.

28. Βάλτε στο πλάι τα πιο σημαντικά άρθρα.
Καλό θα είναι να διασυνδέσετε το περιεχόμενό σας, κάνοντας την πλοήγηση πιο εύκολη και χρήσιμη. Μπορείτε να βάλετε τα πιο σημαντικά άρθρα στην αριστερή πλαϊνή μπάρα, έτσι κάνοντας scrolling ο αναγνώστης μπορεί να βρεί κάποιο άρθρο ενδιαφέρον, να μπεί να το διαβάσει και να μείνει περισσότερο χρόνο στο blog σας και να έχετε περισσότερες προβολές σελίδων που είναι και τα ζητούμενα.

29. Βάλτε σχετικές εικόνες και βίντεο μέσα στις αναρτήσεις σας.
Να συμπεριλαμβάνεται εικόνες και video σχετικά με το κείμενο σας. Βοηθούν τον αναγνώστη να κατανοήσει καλύτερα τι γράφετε στο κείμενό σας αν υπάρχουν εικόνες ή βίντεο που δείχνουν τι εννοείτε, και φυσικά αν δούν ένα βίντεο εντός της ανάρτησης αυτό σημαίνει αυτόματα περισσότερος χρόνος παραμονής στο blog σας και άρα άνοδος στο SEO του.

30. Χρησιμοποιείστε το μικρότερο δυνατό μέγεθος για τις εικόνες σας.
Καλο είναι να μη ξεπερνάνε τα 20 kb για την εικόνα της ανάρτησης που βρίσκεται πρίν το διαβάστε περισσότερα και για τα εικονίδια που τυχόν έχετε στις πλευρικές μπάρες να είναι μέχρι 5kb το πολύ και διαστάσεων 90X60. Το ιδανικό μέγεθος της εικόνας ανάρτησης είναι 450Χ300 και αναλογία 3:2 για όλες, γιατί αργότερα μπορεί να θελήσετε να βάλετε slider, να μην σας κάνει παραμόρφωση σε κάποιες που δεν έχουν αυτήν την επικρατέστερη αναλογία. Κάτω από το διαβάστε περισσότερα μπορείτε να βάλετε μεγαλύτερα μεγέθη εικόνων. Συμπίεση εικόνων κάνετε με το πρόγραμμα ifran view. Δείτε εδώ πως κόβετε τις εικόνες στην ίδια αναλογία και πως συμπιέζετε το μέγεθος τους σε ΜΒ ή Kb.

31. Φροντίστε ότι το blog σας είναι προσβάσιμο από Smartphones και Tablets.
Δείτε πώς εμφανίζετε το blog σας στα κινητά και στα tablets και προσαρμόστε την εμφανισή του από την προσρμογή για mobile συσκευές που έχει ο blogger ετσι ώστε να είναι εύκολη η ανάγνωσή του και από αυτές τις συσκευές.

32. Επιλέξτε μεγαλύτερο πλάτος ιστολογίου.
Τα επικρατέστερα πλάτη για blogs είναι 1000px, 1280px, 1360px και 1500px. Όσο πιο πλατύ είναι ένα blog τόσο πιο πρακτικό είναι και λειτουργικό (εννοείται όχι πάνω από 1500px). Το καλύτερο θα ήταν να εκμεταλευτήτε το τελευταίο πλάτος των 1500px που σας επιτρέπει ο blogger για να μπορείτε να έχετε μεγάλο πλάτος κεντρικής ανάρτησης, το οποίο θα σας χρειαστεί για να φτιάξετε τις εξής σελίδες : Αρχειοθήκη αναρτήσεων με 2 στήλες, photo gallery, video gallery, ενσωμάτωση ολόκληρων sites όπως forum, google drive, dropbox, box, image shack, photobucket, google+ gallery και άλλα πολλά τα οποία χρειάζονται πλάτος ανάρτησης πάνω από 950px. Το μειονέκτημα είναι πως οι μισοί περίπου αναγνώστες που έχουν φθηνά laptops ή tablets με αναλύσεις 1360px και 1280px θα χάνουν ένα μέρος από την 2 πλευρική μπάρα περίπου 140px με 220px, αλλά εσείς μπορείτε να φροντίσετε η δεξιά πλευρική μπάρα να έχει δευτερεύουσας σημασίας gadgets και πληροφορίες που δεν επειρεάζουν την παραμονή του επισκέπτη στο blog σας όπως στατιστικά ιστολογίου, ώρα, ημερομηνία, καιρός, facebook like box, google followers box, λίστα φιλικών ιστολογίων και λοιποί σύνδεσμοι που οδηγούν εκτός του blog σας. Αυτό έχω εφαρμώσει και εγώ σε αυτό το ιστολόγιο που διαβάζετε και απολαμβάνω την ευρυχωρία και την λειτουργικότητα χωρίς οι επισκέπτες να χάσουν κάτι σημαντικό.

10 σχόλια:

  1. www.secrets-of-technology.blogspot.com
    αυτό είναι το blog μ για θέματα τεχνολογίας δείτε το σας παρακαλώ και πείτε μου τι πρέπει να διορθώσω!
    ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά πρέπει να διορθώσεις απο ότι βλέπω. Το background είναι ίδιο με το περιεχόμενο των πλευρικών μπαρών, δεν ξεχωρίζουν οι μπάρες, δεν έχουν πλάισιο γύρω τους, υπάρχει κενό στην θέση της nav bar του blogger, υπάρχουν κενά μεγάλα μεταξύ κεφαλίδας και αναρτήσεων, δεν ξεχωρίξουν οι στήλες του υποσέλιδου και δεν είναι ισοσκελείς, το μενού έχει βγάλει κουκίδες θέλει να του βάλεις κάποια εντολή για να φύγουν και άλλα πολλά που να στα γράφω τώρα. Στείλε ένα link απο το mozzila hello με μήνυμα στη σελίδα του facebook "Widgets for blogs" για να μιλήσουμε γιατι να γράφω είναι χρονοβόρο.

      Διαγραφή
  2. Πολύ κατατοπιστικό άρθρο. Εγώ έχω φτιάξει πρόσφατα ένα blog, δυστυχώς έχω σβήσει κάποιες αναρτήσεις και σελίδες, δεν ήξερα οτι δεν έπρεπε.. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι οτι εγώ στον προσαρμοσμένο σύνδεσμο έβαζα τις λέξεις χωρις παύλα αλλα και χωρίς κενα, δηλ σε μια ανάρτηση Cruelty Free Brand List, εβαζα crueltyfreebrandlist. Έτσι θα δουλέψει στις μηχανές αναζήτης ή να σβήσω τις αναρτήσεις και να τις ξαναφτιάξω σωστά;;; http://veganbeautyandlifestyle.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δουλεύει και έτσι αλλά εννοείται πως θα δουλέψει καλύτερα με παύλες. Αλλά το πρόβλημα είναι οτι το blog σου δεν βγαίνει στην αναζήτηση γράφοντας στο google τον τίτλο του (Vegan beauty and life style) Ωστόσο μερικές αναρτήσεις σου βγαίνουν στο google γράφοντας όμως ακριβώς τον τίτλο της ανάρτησης. Σκοπός όμως είναι να βγαίνουν και γράφοντας έναν πιό γενικό τίτλο. Ας πούμε αντί για να γράφει κάποιος ακριβώς τον τίτλο της ανάρτησης π.χ. Σπιτική κεραλοιφή και Lip butter να γράφει σκέτο Σπιτική κεραλοιφή και να βγαίνει στις 5 πρώτες θέσεις τουλάχιστον. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει την περιγραφή αναζήτησης του blogger και να έχει βάλει και εκεί λέξεις κλειδιά όπως και στις ετικέτες. Δες στο παρακάτω link πώς βγαίνει μία ανάρτησή σου στο google και πώς χάνεις την μία λέξη "κηραλοιφή" επειδή δεν την έχεις γράψει σωστά στο permalink της ανάρτησης του blogger. http://image.prntscr.com/image/7d30efdc29fc488caca57b7b7d3bd23b.png Επίσης δεν έχεις βάλει καθόλου SEO meta tags μεσα στο πρότυπο του blog σου και αυτό είναι σοβαρή έλλειψη και αιτία στο να μην εμφανίζεται το blog σου με το όνομα του τίτλου του στο google. Περισσότερα δεν μπορώ να σου γράψω εδώ αν θές να μιλήσουμε με κάποιο video link να σου πώ τι θα κάνεις ...

      Διαγραφή
  3. http://cixagogia.blogspot.gr/
    Αυτο είναι το blog μου εάν θες πες μου την γνώμη σου και δεκτές όλες οι προτάσεις για αλλαγές. Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι εικόνες πάνε τέρμα αριστερά και δίπλα τους το κείμενο για να εξοικονομείς χώρο (ύψος). Επίσης κόβε τα κείμενα με read more εκεί που τελειώνει η εικόνα. Το πρόγραμμα καλό ήταν να το βάλεις στην αρχή του υποσέλιδου. Σβήσε τις γραμμές Begin meta tags και end meta tags δεν χρειάζονται.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα κι ευχαριστούμε για αυτες τις πολύτιμες συμβουλές. Θα ήθελα να κανω την εξης ερώτηση: μήπως γνωριζει κάποιος να μουπει πως γίνεται να προσθέσω κατω απο καθε μου ανάρτηση(στα σχολια δηλαδη), κοινοποιήσεις και σχόλια σχετικά με τα άρθρα, που εχουν γινει στο Google. Με απλά λόγια να ενσωματωσω τα σχολια απο εκει, στο blog μου. Δεν ξερω πως αλλιως να το εξηγήσω, πάντως το εχω δει σε διάφορα blogs κι ακομα δεν εχω καταφέρει να το κάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρω να σου πώ πως γίνεται αλλα δεν μπορώ να στο περιγράψω εδώ. Πάρε αύριο στο Skype μετά τις 21:00 να σου πώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω φτιάξει εδώ και 1,5 χρόνο ένα blog στο blogger, παρότι σε ποσοστό 99% τα θέματα που δημοσιεύω είναι δικά μου και το ανανεώνω κάθε μέρα μου έχει απορρίψει 3 φορές η adsense αίτημα για διαφημίσεις μπορείς να του ρίξεις μια ματιά και να μου πεις πράγματα που διαπιστώνεις οτι έχουν πρόβλημα; πως μπορώ στο url κάθε θέματος που αναρτώ να υπάρχουν λέξεις κλειδιά ώστε να έχει καλύτερη τύχη στις μηχανές αναζήτησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να σου δωσει εγκριση για διαφημησεις πρεπει να εχεις ικανοποιητικη επισκεψιμοτητα, να μην εχεις πολλες εικονες στις πλαινες μπαρες που να παραπεμπουν σε εξωτερικα links γιατι οι διαφημισεις θα εχουν λιγοτερες πιθανοτητες να τις πατησουν οι αναγνωστες. Να σε εχουν βαλει σαν εξωτερικο link αλλα σχετικα με το θεμα που ασχολεισαι ιστολογια η sites. Βαλε το alexa rank widget στο ιστολογιο σου και στον browser σου για να βλεπεις ποσο ψηλα βρισκεται στην καταταξη alexa rank. Θα χρειαστουν τουλαχιστον 3 μηνες να μεινεις σε ενα alexa rank κατω απο 300000 συν τις αλλες προυποθεσεις για να σου δωσει την εγκριση. Για να βαλεις λεξεις κλειδια στο url των αναρτησεων πριν πατησεις δημοσιευση της αναρτησης πηγαινε στην πλαινη μπαρα του editor του blogger και πατα προσαρμογη συνδεσμου και βαλε 1 η 2 λεξεις κλειδια με μικρα αγγλικα γραμματα και μετα πατα δημοσιευση και θα δεις οτι εχεις προσαρμοσμενο link.

      Διαγραφή

► Γράψτε το σχόλιό σας στο λευκό κουτί και αν θέλετε να ειδοποιηθήτε για την απάντηση τσεκάρετε το κουτάκι "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις".

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.